Pogosto od svojih strank slišim: »Papirologija ta ni zame, nimam časa še za urejanje le tega … to je vedno na koncu mojega seznama opravil, ki jih moram narediti«. Za vas sem pripravila nekaj koristnih nasvetov, ki preverjeno delujejo, da se izognete ob koncu meseca kupom nerešene papirologije

SAMO 1 URA NA TEDEN

Vsak teden namenite eno uro, da si uredite dokumenta. Ni tako zastrašujoče, če je potrebno sortirati in potrditi le nekaj računov, kot, pa da si pustiš cel mesec in na koncu rešuješ cel kup dokumentov.

BODITE TEHNIČNO PAMETNI

Računovodska programska oprema – na voljo je veliko paketov računovodske programske opreme po različnih cenah – če delate z računovodjo, preverite, ali ima prednostno programsko opremo, da vam bo lahko pomagala, če jo boste.

Napredna programska oprema omogoča, da lahko povežete svoj bančni račun in potem to namesto vas potegne vse vaše bančne transakcije, izdane račune lahko po e-pošti pošljete svojim strankam in računovodji.

Programska oprema za zajem prejemov – na voljo je več možnosti za zajem prejemov, kjer naložite svoje račune dobavitelja, uvozite fotografije prejemkov itd., nato pa prebere podatke in pošlje informacije v vašo računovodsko programsko opremo. Za pravilno nastavitev programske opreme morate porabiti nekaj časa, vendar vam bo prihranilo čas in pomeni tudi, da dokumente vdela v vašo programsko opremo – nič več map računov in papirologije!

PROSITI ZA POMOČ

Če ste tip osebe, ki tišča glavo v pesek in vam postaja vse preveč in vam vzame preveč časa, potem prosite za pomoč – z razlogom obstajajo kvalificirani knjigovodje in računovodje, obožujemo številke in papirologijo!

Nismo vsi za vse 😉